Gaztela-Mantxak Donostian lur hartuko du Donostiarraren eskutik

Gaztela-Mantxako turismo saila, Donostiarraren babesle berrietako bat

2021eko denboraldia hasi zenetik, Turismo, Merkataritza eta Artisautzako Zuzendaritza Nagusiak bat egin du Donostiarra Arraun Elkartearekin, babesle gisa. Klubak Gaztela-Mantxa helmuga turistiko gisa bultzatu nahi izan du, eta horren adierazle dira denboraldian zehar egin diren hainbat eta hainbat ekintza.

Eskerrak Gaztela-Mantxari gugan jarritako konfiantzagatik.
Elkarrekin arraunean jarraituko dugulakoan.

 

Gaztela-Mantxa dastatuz:
Zuen etxeetan Gaztela-Mantxako menua dastatzera gonbidatzen zaituztegu

HASIERAKOAK:
• Mantxako pintxoak: Faisai eta orein solomoa
• Pisto Mantxegoa arrautza eta berenjenarekin
• “Atascaburrak” bakailaoarekin, intxaurrak
• Artzain-apurrak, gurutze ogiarekin eginak
PLATER NAGUSIA:
• Mantxako gazpatxoa ehiza-okelarekin
2. PLATER NAGUSIA:
• Mantxako arkumea labean
POSTREA:
• Mantxako gazta-tarta

Menuak gurutze-ogia ere badu.

Menuko plater bakoitza nola prestatu:

Mantxako pintxoak: Faisai eta orein solomoa

Pisto Mantxegoa arrautza eta berenjenarekin

“Atascaburrak” bakailaoarekin, intxaurrak

Artzain-apurrak, gurutze ogiarekin eginak

Mantxako gazpatxoa ehiza-okelarekin

Mantxako arkumea labean

Mantxako gazta-tarta

Gaztela-Mantxako artisautza

Webgune honetan Gaztela-Mantxako artisauek sortutako bitxigintzako, dekorazioko edo zeramikako produktuak aurkitu eta erosi ahal izango dituzu.

www.artesaniadecastillalamancha.es

Bideo elkarrizketak:

Ana Isabel Fernández Samper
Gaztela-Mantxako Turismo, Merkataritza eta Artisautzako zuzendari nagusia

Alberto López
Kaiarriba-Donostiarra Arraun Elkarteko presidentea

Victor Iglesias
Gaztela-Mantxako Puy du Fou parkeko ekitaldien arduraduna

Juanjo Sanchez
Carnicas Torrecaza (Santa Cruz del Retamar)

Artisauei elkarrizketak

Artisauei elkarrizketak

ESKERTZA-GUTUNA:

Gutun honen bitartez asteburuan egindako ahalegin GUZTIA eskertu nahi dizuegu.
ESKERRIK ASKO asteburu gastronomiko hau aurrera ateratzeagatik.